10 tips för en trevlig trädgårdsdesign

En trädgård bör vara en trevlig miljö där du kan koppla av helt. Efter konstruktion är därför en attraktiv interiör avgörande. Hur du dekorerar din trädgård exakt beror bland annat på tillgängligt utrymme och din egen smak. Följande 10 tips för en trevlig trädgårdsdesign kan hjälpa dig på din väg:

1) Effektivitet i den lilla trädgården
Man ser ofta små trädgårdar i städer och tätt bebyggda områden. Synlighet och skugga är vanligtvis problemen vid utformningen av en sådan trädgård. Du kan förhindra integritet genom att installera en pergola med klätterväxter. Gör inte misstaget att störa en liten trädgård. Välj vackra höga växter som tål skugga väl och placera dem mot väggarna så mycket som möjligt.

Du kan göra den lilla trädgården bara lite mer spännande genom att lägga till en höjdskillnad. Du kan göra detta till exempel genom att skapa en sittplats eller en terrass: genom att arbeta med olika fack kan du få den lilla trädgården att se större ut.
Upptäck fler tips för att designa, skapa och ordna små trädgårdar här.

2) Varva ner i zenträdgården
Ett annat namn för Zen trädgård är sten eller sten trädgård. Trädgårdsdesignen här innehåller många orientaliska element. Växter som verkligen hör hemma i en zenträdgård är bonsai, bambu och mossa. Den röda japanska lönnen och rododendronerna är också fina idéer.

I denna trädgård är stenar det viktigaste. Detta kan till exempel vara staplade stenblock eller ett fält med vita stenar. Grusvägarna rakes i graciösa former. Naturligtvis, för den ultimata känslan av fred, bör rinnande vatten inte saknas i den andliga zenträdgården.

3) Gården är ditt hems visitkort
Besökare och förbipasserande är de första som märker din gård. Av den anledningen ensam är en trädgård i ditt hem telefonkortet. Naturligtvis är det bara ett trevligt jobb att lägga ut en vacker trädgård och att möblera den trevligt.

Tänk först på vad du ska använda trädgården till. Kommer du aldrig dit? Försök att hålla det underhållsvänligt, till exempel med mycket stenläggning. Tycker du om trädgårdsarbete på gården? Välj sedan en bra uppdelning mellan stenläggning och grönska. Se till att trottoarens färger matchar husets färg. Höga växter är bra för att förhindra att människor tittar in, men då kan du inte längre se ordentligt ute. Se intressanta platser och inspiration för att skapa en trädgård här.

 

4) Variation i den stora trädgården
I en stor trädgård har du mycket utrymme och det erbjuder många möjligheter för trädgårdsdesign. Du kan enkelt plantera stora växter. Välj särskilt långlivade perenner som kräver lite underhåll. Om du har barn och / eller djur bör du inte missa en vacker gräsmatta.

Du kan enkelt skapa olika områden i en stor trädgård. Tänk till exempel på flera terrasser eller ett romantiskt hörn. En damm har också skapats i många stora trädgårdar.

trädgård design stor trädgård

5) Skapa djup i den breda trädgården
De flesta trädgårdar är långa och djupa, men tänk om din trädgård är bred och ytlig? Att utforma en bred trädgård handlar främst om att skapa djup. Placera inte en vägg eller stor häck i slutet av trädgården, för den kommer mot dig. Håll alltid staket neutrala i färg eller försök att avbryta dem med grönt.

Tänk också på att du inte planterar trädgården för full, eftersom det gör att trädgården verkar mindre. Du skapar också djup genom att arbeta med diagonaler, till exempel genom att skapa en sned bana. Upptäck de möjliga materialen för byggandet av en trädgårdsväg här.

6) Den smala trädgården
I en smal trädgård är tricket att få den att se bredare ut. En smal trädgård är ofta lång. Du kan avbryta denna längd genom att dela din trädgård i olika delar. Du kan också avbryta längden genom att till exempel bygga en slingrande trädgårdsstig. Cirklar går alltid bra i den smala trädgården. Runda planteringar eller en rund terrass är två exempel på detta.

Om du skapar höjdskillnader i den smala trädgården lägger du också mindre tonvikt på trädgårdens längd. Genom att plantera höga växter och träd betonar du trädgården och inte längden.

7) En trädgårdsdesign med ett öga för djur
Vill du njuta av fjärilar, bin och humlor i din trädgård? Eller är du mer en fågelälskare? Att plantera är viktigt för att locka djur. Behåll förhållandet mellan en tredjedel stenläggning och två tredjedelar plantering. För plantering, välj många blommor med pollen och till exempel en fjärilbuske för att locka insekter.

Genom att plantera långa träd lockar du många fåglar. Du kan köpa eller skapa ditt eget insekthotell och det är ett utmärkt ställe att bo på för alla slags nyttiga insekter. Vill du också ha vattendjur i din trädgård? Bygg sedan en damm.

Upptäck mer information om att bygga dammar här.

8) The English Cottage Garden
En stuga trädgård kännetecknas av den frodiga vegetationen och framför allt har en trevlig och rörig trädgård layout. En engelsk stuga trädgård är i grunden en blandning av olika typer av trädgårdar: en grönsaks trädgård, en plantskola och en hobby trädgård.

En matsalterrass, ett växthus och ett trädgårdshus bör inte heller saknas i stugaträdgården. Det är därför ganska upptagen i den här trädgården, men du föreställer dig själv helt på den engelska landsbygden. I vilket fall som helst bör du välja rosor och hortensior som plantering. Hängande korgar, en pergola eller en rosbåge kompletterar stugaträdgården.

trädgårdsdesign idéer exempel

9) Upplev semesterkänslan tack vare en trädgårdsträdgårdsdesign
Du kan skapa en varm, somrig atmosfär i din egen medelhavsträdgård. Detta börjar med trottoaren, där du väljer de toskanska färgerna: röd, brun, persika och gul. Välj färgglada och doftande blommor som du planterar i terrakottakrukor utöver gränserna. Lavendel bör absolut inte missas, men jasmin och magnolia går också mycket bra i Medelhavet.

Örter som rosmarin, basilika och timjan hör också till i denna trädgård. För att slutföra medelhavsatmosfären kan du plantera växter som hårda palmer, cypresser, agave, citrus och olivträd.

 

10) En trädgårdsdesign som kräver lite underhåll
Har du inte gröna fingrar eller lite tid, men vill du ha en vacker trädgård? Välj sedan den underhållsvänliga trädgården. Denna trädgård har många marköverdrag och växter som kräver lite beskärning. Ogräs kan hämmas genom att sprida trädbark mellan växterna.

Kom ihåg att du inte väljer en gräsmatta som är för stor, eftersom gräs fortfarande behöver mycket underhåll. Det är bättre att ta en liten lapp gräs tillsammans med några fler kanter och buskar. Konstgräs kan också vara ett alternativ. Du kommer att upptäcka i den här artikeln hur installationen av konstgräs fungerar och vad priserna är.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trädgård

Murgrönans betydelse

Murgröna, med dess vetenskapliga namn Hedera helix, är mer än bara en vacker klätterväxt; den bär på djupa symboliska betydelser och har en rik historia. Denna växt, som är infödd i Europa, Nordafrika och delar av Asien, har använts i olika kulturer för att symbolisera evig kärlek, vänskap och återfödelse. Dess förmåga att klättra och […]

Read More
Trädgård

De mest lämpliga häckplantorna för en inbrottsskyddad häck

Sekretess är en av de främsta anledningarna för många människor att plantera en häck. Detta gör att du kan sitta i trädgården tyst utan att folk kikar in i din trädgård. Ändå finns det också ett annat sätt på vilket häckväxter kan skydda din integritet och det är med hjälp av inbrottsmotstånd. Det finns flera […]

Read More
Trädgård

Järnek, Varför du bör odla en järnekshäck

En järnekshäck ger långvarig skön blommande, är relativt enkla att sköta och även om det inte finns några besvärande insekter som pollinerar dem, kan de tjäna som ett fint tillskott till din trädgård. Introduktion till järnek Järnek är en mycket användbar växt. Den kan användas till att skapa avskiljare mellan olika områden i din trädgård […]

Read More